fbpx

«Αγριόγατες» Κρίβας-Μουράουσκας

«Αγριόγατες» Κρίβας-Μουράουσκας

Η Ζαλγκίρις Κάουνας χάνει τα δύο μεγαλύτερα ταλέντα της που μετακομίζουν στο NCAA για λογαριασμό του πανεπιστημίου της Αριζόνα

Η ακαδημία της Ζαλγκίρις παράγει εδώ και πολλά χρόνια παίκτες για την ανδρική ομάδα και την τρέχουσα σεζόν, δύο παίκτες ξεχώρισαν. Ο Μοτέγιους Κρίβας ήταν ο καλύτερος παίκτης της δεύτερης ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α2 Λιθουανίας και ο Παούλιους Μουράουσκας έπαιξε στο Eurocup ως δανεικός με την Λιετκαμπέλις.

Αμφότεροι, όμως, από την επόμενη σεζόν θα μεταφέρουν τα… ταλέντα τους (όπως είχε πει ο Λε Μπρον) στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, καθώς θα συνεχίσουν την καριέρα τους στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα!
Οι «αγριόγατες» τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει αρκετούς παίκτες από την Ευρωπαική αγορά και δη από την Λιθουανική. Ο καλύτερος τους παίκτης εφέτος ήταν ο Αζουόλας Τουμπέλις, τον οποίο είχαν «αρπάξει» από την Βίλνιους, ενώ από την Ζαλγκίρις είχαν πάρει τον Εσθονό γκαρντ Κέρ Κρίσα.

Πλέον το NCAA ανταγωνίζεται στα ίσα τους Ευρωπαϊκούς συλλόγους, καθώς με τα χρήματα που διαθέτει μέσω του NIL, προσφέρει μεγαλύτερους μισθούς στους παίκτες από την Γηραιά Ήπειρο.
Ο Μουράουσκας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων της Σμύρνης το 2022 με 20,7 πόντους μέσο όρο, ενώ ο Κρίβας τερμάτισε στην πρώτη θέση των ριμπάουντερ με 13,4 ανά αγώνα! Αμφότεροι στερούνται την αθλητικότητα που απαιτείται για το ΝΒΑ, αλλά θεωρούνται ταλέντα ικανά για να παίξουν στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ