fbpx

Παναθηναϊκός: Καραδοκεί για Καμπάτσο και Λεσόρ

Παναθηναϊκός: Καραδοκεί για Καμπάτσο και Λεσόρ

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν άνοιξαν ακόμα περισσότερο την όρεξη του Παναθηναϊκού, που περιμένει “με το πιστόλι στο χέρι” για να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες, στην προσπάθεια του να φέρει στο ΟΑΚΑ δύο παίκτες “από το πάνω ράφι”: τον Αργεντινό “μάγο” Φακούντο Καμπάτσο και τον Γάλλο “δυναμίτη” Ματίας Λεσόρ.

Οι “πράσινοι” μετρούν ήδη μια μεγάλη νίκη απέναντι στους Σέρβους, αφού έχουν εδώ και καιρό συμφωνήσει με το alter ego του Καμπάτσο στον Αστέρα, Λούκας Βιλντόσα. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι η λογική με την οποία κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι ενόψει της ερχόμενης σεζόν, κάτι που αναλύσαμε προ ημερών στο apexsports.gr, με αφορμή το ύψος του επόμενου συμβολαίου του Αργεντινινού πρώην ΝΒΑερ. Δείχνουν πως έχουν κατανοήσει πλήρως το σημείο στο οποίο βρίσκονται λόγω της εικόνας που παρουσιάζουν τα τελευταία τρία χρόνια και το σημαντικότερο, έχουν καταστρώσει ένα ευέλικτο πλάνο, που συνδυάζει χτυπήματα “χειρουργικής ακρίβειας” κι οικονομικές υπερβάσεις. 

“Χρυσάφι” στα πόδια τους

Στη λογική αυτή, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν ήδη στείλει ένα σαφές μήνυμα προς την κατεύθυνση των δύο παικτών, που εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη (Octagon), το οποίο εν συντομία αποτυπώνεται ως εξής: “Αν ξεμπερδέψετε με τον Αστέρα (σ.σ. Καμπάτσο) και με την Παρτίζαν (σ.σ. ο Λεσόρ), είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε τον ρόλο που αρμόζει σε παίκτες της εμβέλειάς σας, αλλά και περισσότερα από 2εκ. κι 1 εκ., αντίστοιχα”. Η χρονική διάρκεια των συμβολαίων που είναι διατεθειμένη να προσφέρει η ελληνική ομάδα είναι μίνιμουμ τα δύο έτη.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο Καμπάτσο έχει ο ίδιος την επιλογή να επιμηκύνει το συμβόλαιο του με τον Ερυθρό Αστέρα μέχρι το 2024, αλλά το σενάριο αυτό έχει ουσιαστικά μηδενικές πιθανότητες να γίνει πράξη αν η σερβική ομάδα δεν λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Λεσόρ από την άλλη ναι μεν μένει ελεύθερος, όμως έχει ξεκαθαρίσει πως έχει ηθική δέσμευση απέναντι στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, τον οποίο αναγνωρίζει ως τον άνθρωπο που τον έβγαλε από την μετριότητα, αναδεικνύοντάς τον ως έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς ψηλούς της Ευρωλίγκας. Για να ανοίξει λοιπόν ο δρόμος για το ΟΑΚΑ προφανώς θα χρειαστεί να μείνει η Παρτίζαν εκτός Ευρωλίγκας ή στην καλύτερη περίπτωση για τον “εξάστερο”, να φτιάξει ομάδα με περιορισμένο μπάτζετ.

Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι πως αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι η πιο ενεργή ομάδα στη μεταγραφική αγορά της Ευρωλίγκας, θέλοντας να εξαντλήσει τα περιθώρια για να δημιουργήσει ενόψει της νέας σεζόν ένα λειτουργικό ρόστερ, που θα συνδυάζει ποιότητα και πείρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ