fbpx

Παναθηναϊκός: Έτσι απέφυγε τον πλειστηριασμό, κάνοντας δικό του τον Βιλντόσα

Παναθηναϊκός: Έτσι απέφυγε τον πλειστηριασμό, κάνοντας δικό του τον Βιλντόσα

Στον Παναθηναϊκό ήταν αποφασισμένοι να δώσουν τα χέρια με έναν παίκτη “από το πάνω ράφι” πριν καν πέσει η αυλαία της φετινής σεζόν και ο μόνος τρόπος για να κάνουν την επιθυμία τους πράξη ήταν να βάλει ο Δ. Γιαννακόπουλος βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όπερ κι εγένετο. 

Η ιστορία δεν έχει πολλά κεφάλαια. Μπορεί ο μάνατζερ του Βιλντόσα και ο Παναθηναϊκός να διέψευσαν τις επαφές με τον Παναθηναϊκό πριν λίγες ημέρες, αλλά αυτή ήταν μια απόλυτη φυσιολογική αντίδραση. Ο Αργεντινός έχει υποχρεώσεις με τον Ερυθρό Αστέρα και έπρεπε να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με την μετακόμιση του στο ΟΑΚΑ.

Εξάλλου, όπως έγραψε και ο Σωτήρης Βετάκης στην Live Sport, ο Βιλντόσα είτε έχει υπογράψει, είτε υπάρχει απλώς προκαταρκτική συμφωνία, το βέβαιο είναι πως ο Παναθηναϊκός έβαλε πάνω στο τραπέζι 1,5-1,6 εκατομμύρια ετησίως, ώστε να υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια και να μη μπει στη διαδικασία πλειστηριασμού το καλοκαίρι.

Και αυτό γιατί η τιμή αγοράς του Αργεντίνου κυμαίνεται κάπου μεταξύ 1 και 1,2 εκ. Αν όμως οι πράσινοι περίμεναν να πέσει η αυλαία της σεζόν για να τον προσεγγίσουν με… ορθόδοξο τρόπο, θα ήταν ορατός ο κίνδυνος να εμπλακούν σε πλειστηριασμό, τον οποίο είναι λογικό να υποθέσει κανείς πως θα έχαναν εφόσον εμπλεκόταν σε αυτόν ομάδα πρώτης βαθμίδας της Ευρωλίγκας. 

Έτσι, με πλήρη επίγνωση των δεδομένων που δημιουργήθηκαν έπειτα από τις δύο σεζόν “εσόδων-εξόδων”, αλλά και της φετινής κακής τους πορείας, οι πράσινοι κινήθηκαν αστραπιαία, καταθέτοντας μία πρόταση κατά 25% μεγαλύτερη από το εκτιμώμενο σημείο εκκίνησης μιας ενδεχόμενης καλοκαιρινής διαπραγμάτευσης, με στόχο να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και δικαιώθηκαν.

Φυσικά έχει σημασία και η μεγάλη εικόνα, καθώς ο Παναθηναϊκός κάνει σαφές στο ευρύ μπασκετικό ευρωπαϊκό στερέωμα, πως επιστρέφει με μεγάλους στόχους. Αν θέλουμε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση, ο προϋπολογισμός για την νέα χρονιά θα κυμαίνεται μεταξύ 13ων και 14ων εκατομμυρίων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ