fbpx

Παναθηναϊκός: Ο εξωφρενικός όρος που έχει “παγώσει” τη συμφωνία με τον Μιχάλιουκ

Παναθηναϊκός: Ο εξωφρενικός όρος που έχει “παγώσει” τη συμφωνία με τον Μιχάλιουκ

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει εδώ κι αρκετές εβδομάδες τα χέρια με τον Σβι Μιχάλιουκ όσον αφορά το οικονομικό, ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του Ουκρανού (2,5εκ δολάρια το χρόνο), όμως η συμφωνία έχει “παγώσει” λόγω μιας… μάλλον τραβηγμένης απαίτησης του παίκτη.

“Φεύγω ανά πάσα στιγμή”

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο Μιχάλιουκ ζητούσε χρόνο από τους “πράσινους”, θέλοντας να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να παραμείνει στο ΝΒΑ. Καλά πληροφορημένες πηγές του apexsports.gr στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ωστόσο πως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. “Ο Σβι δεν ζητάει από τον Παναθηναϊκό να τον περιμένει. Επιμένει από την πρώτη επαφή να υπάρχει NBA-out στο συμβόλαιο του, χωρίς μάλιστα να μπει χρονικός περιορισμός για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου όρου. Πρακτικά δηλαδή θέλει να έχει τη δυνατότητα να φύγει ανά πάσα στιγμή από τον Παναθηναϊκό, ακόμα και λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της συνεργασίας τους, αρκεί να καταβληθεί ως ρήτρα αποδέσμευσης ένα σχετικά μικρό ποσό σε σχέση με τα χρήματα που έχει συμφωνήσει να λάβει από την ελληνική ομάδα”. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Παναθηναϊκός αντιπρότεινε – όπως είναι και το λογικό από τη στιγμή που έχει βάλει πάνω στο τραπέζι ένα τόσο σημαντικό χρηματικό τίμημα – το “παράθυρο” του ΝΒΑ-out να είναι ανοιχτό μονάχα για ένα μερικές εβδομάδες το καλοκαίρι του 2024, αφού δηλαδή θα έχει πρώτα ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν της συνεργασίας τους. Η πλευρά του Μιχάλιουκ ωστόσο φέρεται πως είναι ανένδοτη, θέτοντας σε διαπραγμάτευση μονάχα το ποσό της ρήτρας αποδέσμευσης και κάπως έτσι η συμφωνία έχει μπει στο “ψυγείο”.

Σταθερή απαίτηση

Ο Μιχάλιουκ είχε έρθει σε επαφές και με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες προτού ο Παναθηναϊκός καλύψει τις οικονομικές του απαιτήσεις, ζητώντας σε κάθε περίπτωση να γίνει αποδεκτός ο ίδιος όρος: να έχει μονομερώς το δικαίωμα να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μεσούσης της περιόδου. Η απάντηση που πήρε ήταν ανάλογη με εκείνη των “πρασίνων”. “Δεν συζητάμε καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο”.  

Μπορεί λοιπόν τα περιθώρια για να βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ να στενεύουν καθημερινά, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν είναι (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) αρκετό για να δει ο Ουκρανός τα πράγματα με μια άλλη ματιά. 

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να περιμένει λίγες εβδομάδες ακόμα για να δει αν εν τέλει ο Μιχάλιουκ θα βάλει νερό στο κρασί του, έχοντας ως “δίχτυ ασφαλείας” τον Γκριγκόνις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ