fbpx

Ολική ανατροπή με Μήτογλου, φουλάρει για Παναθηναϊκό και Εθνική

Ολική ανατροπή με Μήτογλου, φουλάρει για Παναθηναϊκό και Εθνική

Ο Ντίνος Μήτογλου έδωσε το παρόν την Τρίτη μαζί με τους δικηγόρους του στη Λωζάνη, για την ακροαματική διαδικασία της έφεσης που κατέθεσε στο CAS, σχετικά με την ποινή αποκλεισμού που του είχε επιβάλει η FIBA.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε πρώτο βαθμό είχε τιμωρηθεί με 32 μήνες για χρήση απαγορευμένων ουσιών, κάτι που εάν τελεσιδικούσε θα έμενε εκτός από τα παρκέ έως τον Νοέμβριο του 2024.

Οι πιθανές μειώσεις και… πάει για Μουντομπάσκετ 2023!

Μάλιστα, ο ίδιος έχει να παίξει από τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, η πλευρά του αθλητή ελπίζει σε σημαντική μείωση, με την απόφαση να αναμένεται μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Η πλευρά του Έλληνα φόργουορντ επιδιώκει να αθωωθεί τουλάχιστον σε ποσοστό 50% ή 55% από την αρχική απόφαση.

Αθώωση κατά 50% σημαίνει μείωση της ποινής στους 24 μήνες, άρα επιστροφή στα παρκέ τον Μάρτιο του 2024. Το 55% ωστόσο θα δώσει την ευκαιρία στον Μήτογλου να γυρίσει στη δράση τον Δεκέμβριο του 2023.

Από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρξει αθώωση σε ποσοστό 66%, που θα ρίξει την ποινή στους 18 μήνες και θα επιτρέψει στον 27χρονο να γίνει διαθέσιμος από την έναρξη της σεζόν, δηλαδή την 1η Οκτωβρίου του 2023, ενώ υπάρχει και η αθώωση σε 75% που θα του επιτρέψει να ξαναπατήσει παρκέ άμεσα, έχοντας δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως του Apex Sports o Μήτογλου θα είναι στην διάθεση του Ιτούδη για το Μουντομπάσκετ 2023! Μένει να τον επιλέξει φυσικά και ο Έλληνας κόουτς.

Φουλάρει να τον κλείσει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε αποδείξει και πρόσφατα με την περίπτωση Λεντέι πως ήταν διατεθειμένος να θυσιάσει την περίπτωσή του για χάρη του Μήτογλου, αφού ήθελαν πρώτα να εξαντλήσουν όλα τα δεδομένα για να επιστρέψει και να παίξει άμεσα με το τριφύλλι. Ούτως ή άλλως ο Παπαγιάννης φαντάζει αυτή τη στιγμή περισσότερο εκτός… ομάδας, παρά εντός της και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από πρωτοκλασάτους Έλληνες.

Έτσι είναι θέμα ημερών να του γίνει επίσημη πρόταση και εκτός απροόπτου να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία έκανε το step up στην καριέρα του!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ