fbpx

Στη λίστα ο Σμιθ

Στη λίστα ο Σμιθ

Ο γκαρντ της Άλμπα προσέλαβε τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς ο οποίος τον έχει προτείνει στους δύο αιώνιους.

Η ομάδα του απέτυχε παταγωδώς τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά ο ίδιος έκανε βήματα προόδου και έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. O Τζέιλιν Σμιθ ήταν αρκετά παραγωγικός παίζοντας και στις δύο θέσεις της περιφέρειας και θεωρείται δεδομένο πως την επόμενη σεζόν δεν θα είναι κάτοικος Βερολίνου. Η Άλμπα θέλει να τον κρατήσει, αλλά ο ίδιος επιθυμεί να αγωνιστεί σε μια ομάδα ανώτερου βεληνεκούς και αυτός που τον «σπρώχνει» προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο νέος του ατζέντης.

Ποιος είναι αυτός;

Μα φυσικά ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος απέκτησε τα δικαιώματα του στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και προσπαθεί να τον πλασάρει σε ομάδες του πάνω ραφιού της Ευρωλίγκας. Γι’ αυτό τον λόγο τον έχει ήδη προτείνει και στους δύο “αιώνιους” του ελληνικού μπάσκετ, δίχως όμως μέχρι στιγμής η περίπτωσή του να έχει κερδίσει έδαφος.

Ο Παναθηναϊκός έχει στον «άσο» τον Βιλδόσα και (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) τον Πάρις Λι, ενώ στο «2» μέχρι πρόσφατα κυνηγούσε τον Ροντρίκ Μπομπουά κι είναι στη διακριτική του ευχέρεια να κρατήσει τον Ματ Τόμας. Ο Ολυμπιακός «έδεσε» τον Γουόκαπ ως το 2028 και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να κρατήσει τον Κώστα Σλούκα, αλλά στο «2» ενδέχεται να δημιουργηθεί κενό, αν αποφασίσει να αποδεσμεύσει τον Αιζέια Κάνααν. Βέβαια ο Αμερικανός κέρδισε έδαφος μετά την εξαιρετική του παρουσία στο φάιναλ-φορ του Κάουνας.

Το διαβατήριο

Ο Σμιθ έχει το πλεονέκτημα πως αγωνίζεται σαν κοινοτικός με δεδομένο πως έχει αποκτήσει το κροατικό διαβατήριο και μάλιστα αγωνίστηκε στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Κροατίας. Το γεγονός αυτό τον κάνει ιδιαίτερα χρήσιμο για τις ισπανικές ομάδες, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν μόλις δύο Αμερικανούς στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Έτσι ομάδες σαν την Μπασκόνια ή τη Βαλένθια, μπορεί να ενδιαφερθούν για τον 29χρονο κόμπο γκαρντ, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο μέτρησε 11.5 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ σε 25 λεπτά μέσης συμμετοχής με την Άλμπα στην Ευρωλίγκα. Οι Γερμανοί έχουν ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο μαζί του, αλλά σε αυτό υπάρχει «buy out» που του επιτρέπει να μετακομίσει σε άλλη ομάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ