fbpx

«Ο Βεζένκοφ είναι περιουσιακό στοιχείο»

«Ο Βεζένκοφ είναι περιουσιακό στοιχείο»

Ο παλιός προπονητής και GM των Κινγκς Τζέρι Ρέινολντς τόνισε πως οι Κινγκς πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο ανταλλαγής του 28χρονου φόργουορντ.

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και το ξεκίνημα της μεταγραφικής, τόσο θα μεγαλώνει ο θόρυβος γύρω από τον Σάσα Βεζένκοφ, η υπόθεση του οποίου είναι μείζονος σημασίας για τον Ολυμπιακό. Επισήμως, φυσικά, οι Σακραμέντο Κινγκς δεν μπορούν να κάνουν την παραμικρή κίνηση μέχρι την 1η Ιουλίου όταν «ανοίγει» η αγορά των ελεύθερων παικτών, αλλά μέχρι τότε οι εκτιμήσεις και τα σχόλια θα κατακλύζουν τις ιστοσελίδες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και όχι μόνο. Ο τελευταίος που κατέθεσε την άποψη του, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στο θέμα, ήταν ο Τζέρι Ρέινολντς. Ο παλιός προπονητής και GM των «βασιλιάδων» πλέον έχει το δικό του podcast και παράλληλα εμφανίζεται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ως σχολιαστής της επικαιρότητας που αφορά την αγαπημένη του ομάδα.

«Έχει αξία στους Κινγκς και στο ΝΒΑ»

Ως εκ τούτου την Παρασκευή (26/5) μίλησε στο Sactown Sports και τόνισε πως ο παίκτης του Ολυμπιακού, μπορεί να αξιοποιηθεί σαν αντάλλαγμα για την απόκτηση ενός καλύτερου παίκτη από άλλη ομάδα. Αρχικά ο παρουσιαστής Ουίτι Γκλίσον έριξε στο τραπέζι αυτή την ιδέα, τονίζοντας πως δεν είναι καθόλου δημοφιλής στους φίλους των Κινγκς. «Θα συμφωνούσα μαζί σου, τον βλέπω σαν περιουσιακό στοιχείο (asset). Υπάρχουν αρκετές ομάδες στο ΝΒΑ που τον έχουν δει και τους αρέσει», απάντησε ο 78χρονος Ρέινολντς, ο οποίος ήταν προπονητής του Σακραμέντο από το 1987 ως το 1989 και δούλεψε στην διοίκηση του ως το 2020. « Οπότε αν μπορεί (ο Βεζένκοφ) να σου φέρει κάτι ανάλογα καλό, ή καλύτερο από αυτόν, που να ταιριάζει καλύτερα αγωνιστικά, γιατί να μην σκεφτόσουν να τον χρησιμοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο; Έτσι μια ομάδα γίνεται καλύτερη. Είναι το ίδιο με μια επιλογή στο ντραφτ. Αν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μαζί με κάτι άλλο (σε μια ανταλλαγή) για να πάρεις τον παίκτη που χρειάζεσαι, πρέπει να το κάνεις. Αυτή είναι η δική μου αίσθηση. Ο Βεζένκοφ είναι σίγουρα ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, έχει αξία για τους Κινγκς και έχει αξία στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα μπόνους, όταν θες να βελτιώσεις την ομάδα σου».

Τα δεδομένα μιας πιθανής ανταλλαγής

Πρέπει να τονιστεί πως για να γίνει ένας παίκτης ανταλλαγή στο ΝΒΑ δεν χρειάζεται να δώσει τη συγκατάθεση του. Αυτό, άλλωστε, συνέβη και πέρσι όταν οι Κινγκς απέκτησαν τα δικαιώματα του από τους Καβαλίερς. Για να θέσουμε, όμως, την διάσταση που έδωσε ο Ρέινολντς σε ρεαλιστική βάση, το ενδεχόμενο ανταλλαγής των δικαιωμάτων του Βεζένκοφ σε άλλη ομάδα, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Κατ’ αρχάς, γιατί οι «βασιλιάδες» με τις επισκέψεις τους στην Ευρώπη, έχουν δείξει ότι ενδιαφέρονται έντονα για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Δεύτερον διότι για να τον δώσουν σε ανταλλαγή και να πάρουν κάτι καλύτερο από τον ίδιο, πρέπει να βρεθεί ομάδα που να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

Α) Να έχει σε ανάλογη εκτίμηση τον 28χρονο φόργουορντ και να ταιριάζει στο αγωνιστικό της προφίλ.

Β) Να έχει διαθέσιμο χώρο στο σάλαρι-καπ για να του κάνει προσφορά που θα τον αναγκάσει να πληρώσει το buy out και να φύγει από τον Ολυμπιακό.

Γ) Να ξέρει εκ των προτέρων πως ο Βεζένκοφ θέλει να παίξει σε αυτή, ώστε να μην κάνει την ανταλλαγή χωρίς αντίκρισμα.

Αμφιβολίες για την άμυνα του

Ίσως ο Ρέινολντς να είναι υπέρμαχος της συγκεκριμένης ιδέας, γιατί δεν φαίνεται να πιστεύει πως ο ΜVP της Ευρωλίγκας μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα. «Απ’ ότι φαίνεται είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ και από την στιγμή που ο Μάικ Μπράουν είναι ένας πολύ δημιουργικός κόουτς, μπορεί να βρει λεπτά συμμετοχής γι’ αυτόν. Σίγουρα μπορεί να τον αξιοποιήσει», ανέφερε σε σχέση με το αγωνιστικό σκέλος και συμπλήρωσε. «Δεν ξέρω αν λύνει κάποια από τα αγωνιστικά προβλήματα των Κινγκς. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει αμυντικά για να βελτιώσει την ομάδα, ή αν μπορεί να προστατεύσει το καλάθι».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ