fbpx

Όταν η Λίζα Μέι έπαιζε μπάσκετ

Όταν η Λίζα Μέι έπαιζε μπάσκετ

Η Τίνα Τέρνερ έκανε τα πρώτα της βήματα στο χορό από την ομάδα τσιρλίντερ του γυμνασίου Κάρβερ, στο οποίο έκανε την πρώτη της σχέση με έναν μπασκετμπολίστα

Ο θάνατος της σχολιάστηκε από θρύλους του μπάσκετ, όπως ο Μάτζικ Τζόνσον και ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Η Τίνα Τέρνερ υπήρξε μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η προσωπική της ιστορία αποτέλεσε έμπνευση για τις γυναίκες Αφροαμερικανικής προέλευσης και το ξεκίνημα της στην… δημόσια ζωή έγινε παρέα με την πορτοκαλί θεά.

Παιδί του Αμερικανικού Νότου

Η Λίζα Μέι Μπούλοκ, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήταν κλασικό παιδί του Αμερικανικού Νότου, καθώς μεγάλωσε στο Νάτμπας, ένα μικρό χωριό στο Τενεσί, που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από Αμερικανούς και Ευρωπαίους, οι οποίοι είχαν αγοράσει σκλάβους με Αφροαμερικανική καταγωγή για την καλλιέργεια βαμβακιού. Αυτό έκανε στα πρώτα χρόνια της ζωής της και η Λίζα Μέι, η οποία μετά την μετακόμιση των γονιών της στο (κατά πολύ μεγαλύτερο σε πληθυσμό) Νόξβιλ, βρήκε την ευκαιρία να περάσει στο προσκήνιο μέσω του μπάσκετ.

Η σχέση της με τον Χάρι Τέιλορ

Αρχικά εντάχθηκε στην ομάδα των cheerleaders του γυμνασίου Λότερντειλ και στην συνέχεια μετακόμισε στο Κάρβερ, όπου εντάχθηκε και στην ομάδα μπάσκετ. Εκεί έκανε και την πρώτη της σχέση με έναν παίκτη του μπάσκετ. Το όνομα του ήταν Χάρι Τέιλορ και ήταν το αστέρι της ομάδας μπάσκετ του Κάρβερ, το οποίο βρισκόταν στο Μπράουνσβιλ, περίπου ένα τέταρτο μακριά από το σπίτι της Λίζα Μέι.

Οι δυο τους ξεκίνησαν να μιλούν για μπάσκετ και η 15χρονη τότε Τέρνερ, παρακολουθούσε όλα τα παιχνίδια του κατά δύο χρόνια μεγαλύτερου συντρόφου της. Η σχέση τους δεν έμελλε να μακροημερεύσει, καθώς ο μεν Χάρι όταν αποφοίτησε εντάχθηκε στην αεροπορία, η δε Λίζα Μέι μετακόμισε στο Σεντ Λούις, μαζί με την μητέρα της.

Στην πόλη που αποτέλεσε την πρώτη έδρα των Χοκς, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγο της Άικ Τέρνερ και από κει και πέρα, η ιστορία της είναι γνωστή…

Η αποθέωση από τον Μάτζικ

«Την είδα τόσες πολλές φορές και χωρίς αμφιβολία τα σόου της ήταν από τα καλύτερα που είχα παρακολουθήσει. Πάντα άξιζαν τα λεφτά που έδινες», ανέφερε χαρακτηριστικά λίγο μετά το θάνατο της ο Μάτζικ Τζόνσον, ο οποίος ήταν από τους πιο φανατικούς θαυμαστές της. «Η Τίνα είχε αστείρευτη ενέργεια στις παραστάσεις της και ήταν μια αληθινή διασκεδάστρια. Δημιούργησε το σχέδιο, το οποίο ακολούθησαν άλλες σπουδαίες διασκεδάστριες σαν την Τζάνετ Τζάκσον και την Μπιγιόνσε. Η κληρονομιά της θα συνεχισθεί μέσω όλων των high energy καλλιτεχνών».

O Λε Μπρον Τζέιμς τον Ιούλιο του 2021 είχε εκφράσει την επιθυμία του να έρθει σε επαφή με την Τέρνερ. «Θέλω να την γνωρίσω. Μου φαντάζει τόσο εκπληκτική. Ξέρω είναι άσχετο, αλλά τι να κάνω», είχε γράψει πριν από δύο χρόνια, αλλά πιθανότατα δεν τα κατάφερε, καθώς η εκλιπούσα τα τελευταία χρόνια έμενε μόνιμα στην Ελβετία. Έτσι τα ξημερώματα της Πέμπτης (25/5), ο «King James» την αποχαιρέτησε μέσω twitter. «Αναπαύσου εν ειρήνη, βασίλισσα Τίνα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ