fbpx

«Ο Σόφο 100% θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ» (vid)

«Ο Σόφο 100% θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ» (vid)

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2014 Σον Τζέιμς αποθέωσε τον παλιό του συμπαίκτη και μίλησε για τις εμπειρίες του στον Ολυμπιακό.

Ο Σον Τζέιμς δεν κατάφερε να παίξει στο ΝΒΑ, αλλά έκανε σπουδαία καριέρα στην Ευρωλίγκα, κυρίως με την Μακάμπι Τελ Αβίβ με την οποία κατέκτησε το τρόπαιο στο φάιναλ-φορ του 2014 στο Μιλάνο. Την περίοδο 2015-16 είχε ένα βραχύβιο πέρασμα από τον Ολυμπιακό και πλέον είναι στέλεχος της διοίκησης των Γιούτα Τζαζ. Μέχρι τώρα παραμένει καλός φίλος του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και του Γιώργου Μπόγρη, για τους οποίους μίλησε μεταξύ πολλών άλλων στο Pick N Roll της Cosmote TV.

Όλοι σε γνωρίζουν από την παρουσία σου στη Μακάμπι Τελ-Αβίβ, είσαι ένα θρύλος για την Ευρωλίγκα, όμως εμείς σε έχουμε στη μνήμη μας λόγω της μικρής σου θητεία στον Ολυμπιακό.
Είχα όντως μια σύντομη παρουσία στον Ολυμπιακό και ειλικρινά ευχαριστήθηκα την παρουσία μου στην ομάδα. Όμως σε εκείνο το σημείο της καριέρας μου, έπρεπε να κοιτάξω το καλύτερο για μένα.
Μόνο αγάπη τρέφω για την Αθήνα και την Ελλάδα γενικά, για τους συμπαίκτες μου, ήταν μια καταπληκτική περίοδος.
Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που να έχεις στη μνήμη σου, από το πέρασμα σου, από το μικρό πέρασμά σου από την Ελλάδα;

Όχι, γιατί επρόκειτο για μερικούς μήνες μόνο. Ήταν πολύ ωραία, ένιωσα καλά. Αγωνιζόμουν πάντα απέναντι στον Ολυμπιακό και έβλεπα τις ερυθρόλευκες ρίγες, οπότε ήταν τιμή το να παίζω δίπλα στο Σπανούλη και να φορώ απλά αυτή τη φανέλα.
Έκανα ότι ήταν καλύτερο για μένα.

Γνωρίζεις πως ο Βασίλης έγινε προπονητής; Αποσύρθηκε πριν από μια διετία και τώρα είναι ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου.

Στο επίπεδο που έπαιζε, ήταν ένας Hall of Famer, ανεξάρτητα από το ποιο ήταν το στυλ μπάσκετ στο οποίο θα βρισκόταν.
Ξέρει το παιχνίδι, το υπηρέτησε στο υψηλότερο επίπεδο, άρα είναι θέμα χρόνου το πότε θα φτάσει εκεί που θέλει να φτάσει.

Αγωνίστηκες για χρόνια στη Μακάμπι κι εκεί είχες το Σοφοκλή Σχορτσανίτη ως συμπαίκτης. Τι έμαθες εσύ από αυτόν και τι έμαθε εκείνος από σένα;

Του έμαθα όλα όσα γνωρίζει.

Εκτιμώ την ταπεινοφροσύνη σου

Ναι, είμαι πολύ ταπεινός. Ότι ξέρει, για τη δύναμη, για τα πάντα, τα έχει μάθει από μένα. Τη σκληρή δουλειά….
Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες.
Λάτρευα το Σοφοκλή. Μιλάμε συνέχεια πλέον, δεν μπορώ να πω τι λέμε, όμως μιλάμε συνέχεια.
Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, αγαπώ τη σύζυγό του, έχει δύο παιδιά και ο Σοφοκλής είναι με απλά λόγια κολλητός μου.

Θεωρείς πως θα μπορούσε να έχει παίξει στο ΝΒΑ;

Δεν θα πω ψέματα, Σοφοκλή μπορείς να το επιβεβαιώσεις.
Ο Σοφοκλής στα πόδια, υπήρξε ένας από τους πιο ευέλικτους παίκτες. Κάναμε προπόνηση, ο Ντέιβιντ Μπλατ έδινε οδηγία για σπριντ και ο Σοφοκλής ήταν όσο γρήγορος ήταν οι γκαρντ.
Μπορούσε να το κάνει αυτό. Συνδυαστικά με το μέγεθός του, δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς.
Αυτό δεν το αναφέρω έχοντας απλά συνυπάρξει μαζί του σε ομάδα, όμως μέσα από τη ματιά του ταλέντου, είχε καλά χέρια, ήταν ταχύς. Εκατό τις εκατό.

Από την άλλη πλευρά, ο Μπόγρης δεν ήταν ο ταχύτερος, αλλά ο εξυπνότερος ίσως;

Τον αγαπώ, δεν μπορώ να μιλήσω άσχημα γι’ αυτόν. Έχει άραγε ακόμα αυτό τον τεράστιο μαύρο σκύλο;

Ναι, τον έχει

Ήταν τεράστιος, μέναμε στην ίδια πολυκατοικία, τα παιδιά μου αγαπούσαν το σκύλο του, πηγαίναμε έξω να φάμε.

Στο Μπιλμπάο;

Ναι, στο Μπιλμπάο. Τρώγαμε και είχε πάντα μαζί το μεγάλο του σκύλο. Έχω ακόμη επαφή μαζί του, την τελευταία φορά που ήμουν στην Ευρώπη τον είδα σε μια ομάδα της Ισπανίας νομίζω.

Την Τενερίφη

Εκεί. Είδα το φίλο μου. Οι Έλληνες είναι πάντα ωραίοι άνθρωποι, έπαιξα μαζί με μερικούς πολύ καλούς, δεν έχω τίποτα το αρνητικό να αναφέρω.

Έκανες σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη. Θεωρείς πως αν είχες μείνει υγιής, θα είχες κάνει διαδρομή πολλών ετών στο ΝΒΑ;

Ναι, εκατό τις εκατό. Βγαίνοντας από το NCAA με είχαν πυροβολήσει στο πόδι. Φανταστείτε να είναι κανείς μεταξύ των 15-20 καλύτερων παικτών του κολεγιακού πρωταθλήματος και να τον πυροβολούν στο πόδι του.
Μετά πήγα στην Ευρώπη και τραυματίστηκα στη μέση, ίσως επειδή μάρκαρα το Σχορτσανίτη στην προπόνηση.
Διέλυσα και τη μέση μου. Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Τα χρόνια που ήμουν υγιής, γνωρίζω πως είχα επιτυχημένη πορεία. Δεν μπορείς να έχεις έλεγχο στην υγεία. Δεν βρέθηκα ποτέ σε θέση να αντιμετωπίσω κάποιον και να νιώσω πως είναι δραματικά καλύτερος από μένα.
Είτε στην Ευρώπη, είτε στο ΝΒΑ θα τα είχα πάει καλά.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Σον Τζέιμς: “Ο Σόφο μπορούσε στο NBA, ήταν γρήγορος σαν γκαρντ””,”description”:”Σον Τζέιμς: “Ο Σόφο μπορούσε στο NBA, ήταν γρήγορος σαν γκαρντ””,”thumbnailUrl”:”https://i4thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8yNC8xNC81NV8yNl82NDZlMjU1ZWMxYmZiLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M3S”,”uploadDate”:”2023-05-24T14:59:33.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csulf44sjlft”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ