fbpx

Αποκάλυψη-Ευρωλίγκα: Φαβορί ο Ράντοβιτς για αντί-Στόουκς

Αποκάλυψη-Ευρωλίγκα: Φαβορί ο Ράντοβιτς για αντί-Στόουκς

Ο Σρέτεν Ράντοβιτς είναι το φαβορί για να διαδεχθεί τον Ρίτσαρντ Στόουκς στη θέση του αρχιδιαιτητή της Ευρωλίγκας, με τον Νίκο Πιτσίλκα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αουτσάιντερ της “κούρσας”.

Η υποψηφιότητα του Κροάτη ρέφερι δείχνει ισχυρή αυτή τη στιγμή, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο πριν τη σύσκεψη της τετραμελούς επιτροπής διαιτησίας, που έχουν δημιουργήσει οι ομάδες-μέτοχοι του Συνεταιρισμού, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τα μέλη θα καταθέσουν πρόταση-εισήγηση προς το Συμβούλιο Ιδιοκτητών, το οποίο έχει την ευθύνη για την τελική απόφαση. Το ελαφρώς παράδοξο της υπόθεσης είναι πως στην εν λόγω επιτροπή εξακολουθεί να έχει θέση η ΤΣΣΚΑ (Φενέρ, Μπασκόνια και Αρμάνι οι άλλες τρεις ομάδες), παρότι βρίσκεται από πέρσι εκτός διοργάνωσης (όχι όμως κι εκτός Συμβουλίου Ιδιοκτητών).

Έχει διάθεση και πείρα

Ο Ράντοβιτς όχι απλώς παραμένει ενεργός, αλλά πέρσι εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών Ευρωλίγκας, με τη θητεία του να λήγει στο φινάλε της επόμενης σεζόν (2023-24). Αυτό βεβαίως είναι ένα εμπόδιο που μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί, με δεδομένη τη θέληση του Κροάτη να αναλάβει ένα σημαντικό διοικητικό πόστο. Άλλωστε είναι ένας από τους πιο “μπαρουτοκαπνισμένους” διαιτητές της Ευρωλίγκας έξω από τις τέσσερις γραμμές των παρκέ, αφού μεταξύ άλλων έχει διατελέσει (για μια πενταετία) επίσημος εκπαιδευτής διαιτητών στην Κροατία για λογαριασμό της FIBA.

Ανεξάρτητα από το αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Κροάτη να διαδέχεται τον Άγγλο Στόουκς, το βέβαιο είναι πως ο νέος αρχιδιαιτητής δεν θα έχει τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια του, όπως συνέβαινε με τον προκάτοχο του, αλλά και με τον Κώστα Ρήγα. Στο πλευρό του θα τοποθετηθούν το λιγότερο άλλοι δύο άνθρωποι της διαιτησίας, με τις εξουσίες αλλά και τις ευθύνες να επιμερίζονται.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ