fbpx

Ευρωλίγκα: Έβαλε «βόμβα» η Γκραν Κανάρια

Ευρωλίγκα: Έβαλε «βόμβα» η Γκραν Κανάρια

Η Γκραν Κανάρια είναι έτοιμη να πει ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στην Ευρωλίγκα, για τη συμμετοχή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Σωτήρη Βετάκη στη Live Sport, η Ισπανική ομάδα αμφιταλαντεύεται για το ποσό που θα κληθεί να δαπανήσει σε μια ενδεχόμενη συμμετοχή της στην EuroLeague. Τα νέα οικονομικά στάνταρ της Γκραν Κανάρια, δύσκολα θα επιτρέψουν ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα, στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, έχουμε ενημερωθεί πως ήδη κάποιοι μάνατζερ παικτών της Γκραν Κανάρια, έχουν διαμηνύσει στους πελάτες τους για αυτήν την εξέλιξη, δείγμα πως η άρνηση της ισπανικής ομάδας, μπορεί να θεωρείται, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, σίγουρη.

«Μπάσιμο» από την Τουρκ Τέλεκομ και τη Βαλένθια

Η θέση της Γκραν Κανάρια στην EuroLeague είναι κάτι παραπάνω από ελκυστική. Μάλιστα, η φετινή φιναλίστ του EuroCup, Τουρκ Τέλεκομ, έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στείλει επιστολή στην διοίκηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δηλώνοντας πρόθυμη να πάρει την θέση των «καναρινιών».

Φυσικά η Ανκάρα δεν… παίζει μόνη της. Στο «κόλπο» διεκδίκησης μιας θέσης στην επόμενη EuroLeague, έχει μπει και η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» είναι ένα πανίσχυρο brand και ίσως το μεγαλύτερο που δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο.

Σε όλα αυτά, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της, Χουάν Ρόιγκ, ετοιμάζει μια τεράστια επένδυση, δημιουργώντας παράλληλα και ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο. Έτσι, αυτό μπορεί να κάνει πιο εύκολη την επιθυμία της Τουρκ Τέλεκομ, αφού η Βαλένθια μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο της στην Ευρωλίγκα, μέσω της wild card.

Στον δρόμο που χάραξε η Μπάμπεργκ

Μπορεί να ακούγεται «σοκαριστικό» για μια ομάδα να αρνείται την συμμετοχή της στην EuroLeague αλλά αυτό έχει ξανασυμβεί, με τελευταία και πιο χαρακτηριστική εκείνη της Μπάμπεργκ.

Την τελευταία χρονιά (σ.σ. 2017-18) που οι Γερμανοί είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρώτο επίπεδο της Ευρώπης, αρνήθηκαν λέγοντας… ωμά «δεν θα παίξουμε, γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε την χασούρα που μας δημιουργεί η συμμετοχή στη διοργάνωση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ