fbpx

Εκτός ANGT ο Λιοτόπουλος

Εκτός ANGT ο Λιοτόπουλος

Ο 17χρονος γκαρντ δεν επιλέχθηκε για την τελική φάση του τουρνουά εφήβων της ευρωλίγκας, αλλά έχει ακόμα έναν χρόνο στη διάθεση του.

Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος αγωνίσθηκε στο τουρνουά ANGT της Πάτρας με την επίλεκτη ομάδα που προπόνησε ο (παλιός διεθνής Φιλανδός γκαρντ) Πέτερι Κόπονεν, πλην όμως δεν επιλέχθηκε για την τελική φάση που θα γίνει στο Κάουνας στο περιθώριο του φάιναλ-φορ. Βέβαια η 11άδα που θα έχει στη διάθεση του ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα, κατά βάση αποτελείται από παίκτες που έχουν γεννηθεί το 2005. Αυτός που ξεχωρίζει είναι σίγουρα ο φόργουορντ Μοχάμεντ Ντιαβαρά της Παρί, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού μπάσκετ.

Από τη γενιά του 2006, ο Ισραηλινός κόμπο γκαρντ Μπεν Σαράφ, ο οποίος είχε ανακηρυχτεί πρώτος σκόρερ στο Ευρωμπάσκετ παίδων των Σκοπίων (όπου αγωνίσθηκε με την ελληνική ομάδα και ο Λιοτόπουλος) θα δώσει το «παρών». Το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο σκόρερ, αλλά και πρώτο ριμπάουντερ του U16 Μαυροβούνιο Νταμίρ Μίρκοβιτς της Ντέρμπι, ενώ ο τρίτος «εξάρης» είναι ο Βούλγαρος Αλεξάντερ Γκαβαλιούγκοφ.

Ο Λιοτόπουλος θα έχει την ευκαιρία την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει και πάλι μια θέση, εκτός κι αν επιλέξει να πάει σε Αμερικανικό high school, ώστε να προετοιμασθεί για το ΝCAA που αποτελεί τον μεγάλο του στόχο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ