fbpx

Video-Analysis: Το σουτ του Σλούκα μπαίνει στο πάνθεον, αλλά πριν απ’ αυτό, έχει «διαβάσει» τα πάντα!

Video-Analysis: Το σουτ του Σλούκα μπαίνει στο πάνθεον, αλλά πριν απ’ αυτό, έχει «διαβάσει» τα πάντα!

Ο Σλούκας έδωσε οξυγόνο στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν «έκλεισε» και τα εισιτήρια για το Κάουνας, αλλά ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μια ανάσα από το Final Four, το χρωστούν και στον Κώστα Σλούκα.

Τι έκανε ο Ολυμπιακός ή τι έκανε ο Κώστας Σλούκας; Ελάχιστη σημασία έχει, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο. Μέσα σε λίγα λεπτά, κατάφεραν το «lose» να το μετατρέψουν σε «refuse to lose» και ο Σλούκας να θυμηθεί τον παλιό, καλό του εαυτό.

Για να ακριβολογούμε, δεν θυμήθηκε απλά τον παλιό, καλό του εαυτό, αλλά τον παίκτη που απέκτησε ο Ολυμπιακός, για να ηγηθεί στην «μετά Σπανούλη εποχή». «Τα παιχνίδια γυρίζουν από τους γκαρντ» έλεγαν οι παλιοί. Βεβαίως και το μπάσκετ έχει προχωρήσει και όλες οι «θέσεις» μπορούν να κρίνουν έναν αγώνα, αλλά ο Σλούκας έδειξε τι cojones κουβαλάει. Τόσο ωμά, τόσο ορθά!

Ο Σλούκας διάβασε τα πάντα

Αρκετοί θα σταθούν στην τελευταία φάση και ορθώς. Αλλά, ο Σλούκας δεν έβαλε μόνο το τρίποντο. Έφτιαξε όλες τις προϋποθέσεις για να φτάσει το παιχνίδι να κρίνεται στην τελευταία επίθεση.

Ο «Σλούκι-Λουκ» μέτρησε 25 πόντους σε 23 λεπτά, έχοντας 4/4 βολές, 6/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ. Φυσικά είδε και 34 πόντους στην αξιολόγηση.

Προσωπικά, θεωρώ πως ήταν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και αν θέλετε να διαφωνήσουμε με το επίθετο, αντικαταστείτε το με «την πιο μεστή εμφάνιση της καριέρας του». Εκτός από τους πόντους, ο Σλούκας έδειξε τεράστια θέληση, την οποία την μετουσίωσε σε αποτελεσματικότητα, στην άμυνα.

Μάλιστα, την ώρα που ο Ολυμπιακός έδειξε να παραπαίει, η είσοδος του Σλούκα στο παιχνίδι, έφτιαξε το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Ο Έλληνας περιφερειακός έβαλε αρχές, εκμεταλλεύτηκε όλα τα miss match με Μπλακ και Βεζένκοφ, όπως και όλη η ομάδα ανά περιστάσεις, ενώ δημιούργησε ρήγματα με τον τρόπο τροφοδότησης των ψηλών, που τα εκμεταλλεύτηκαν και οι υπόλοιποι.

Ο Μπλακ είναι πολυεργαλείο και ο Λαρεντζάκης στρατιώτης

Δεδομένου πως η συγκεκριμένη ανάλυση δεν είναι όπως όλες οι υπόλοιπες, καθώς τα ουσιαστικά κέρδη του Ολυμπιακού δεν είναι ότι έκανε πράγματα που δεν τα είχαμε ξαναδεί, αλλά ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι ίδιοι οι παίκτες του.

Ο Ταρίκ Μπλακ πέρασε «αθόρυβα» άλλα έκανε σημαντική δουλειά. Στα 6.41’’ πριν το φινάλε, ο Μπλακ έφτιαξε έναν… αεροδιάδρομο για τον ΜακΚίσικ που μείωσε σε 53-60, πριν έρθει ο «ερυθρόλευκος» καταιγισμός. Ο Αμερικανός που έχει κερδίσει κατά κράτος το σκαλπ από τον Μπολομπόι (ακόμη ένα DNP), ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Έβαλε το σώμα του, βοήθησε πάρα πολύ στις αλλαγές στην άμυνα και συνεργάστηκε άψογα με τον Σλούκα.

Το δεύτερο που μου έκανε τρομερή εντύπωση και πρέπει να το αναφέρουμε, είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ναι, έπαιξε σχεδόν 5 λεπτά, αλλά ο ρόλος του στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από κομβικός.

Φάνηκε πως η είσοδος του στον αγώνα ήταν για να χρησιμοποιήσει τα φάουλ του. Φάουλ τακτικής όπως λέγονται, έβγαλε την αποστολή εις πέρας. Ήταν ένας αφανής game changer και οφείλουμε να παραδεχτούμε πως έβαλε την ομάδα πάνω από τον εγωισμό του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ