fbpx

Βίντεο-Ανάλυση: Ο Ολυμπιακός έχει τη συνταγή και τον… Κάναν για να τελειώσει τη σειρά

Βίντεο-Ανάλυση: Ο Ολυμπιακός έχει τη συνταγή και τον… Κάναν για να τελειώσει τη σειρά

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει σχετικά εύκολα το Game 1 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και σήμερα, θέλει να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση «πρόκριση».

Οι Πειραιώτες εκτός του ότι κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να «σβήσουν» τους Τούρκους από το παρκέ του ΣΕΦ, πήραν μια πολύτιμη νίκη. Ο χαρακτηρισμός της νίκης δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα αυτό καθ’ αυτό, αλλά από τον τρόπο που επιτεύχθηκε.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα στόχευσε σε δύο παράγοντες που η Φενέρ είχε πάντα αδυναμία, τουλάχιστον όταν δεν έχει στη διάθεση κομβικούς παίκτες που ελέγχουν την περιφερειακή άμυνα. Ουσιαστικά ο coach Μπαρτζώκας επιτέθηκε σε:

  • Transition
  • Στο κακό αμυντικό spacing των Τούρκων

Δεν έχει να κάνει με τον συνολικό αριθμό του transition που οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν πόντους, αλλά ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε σκορ σε πρώτο αιφνιδιασμό, οι κακές τοποθετήσεις των Τούρκων και κυρίως η απουσία παίκτη που θα βγει στην πρώτη γραμμή άμυνας για να σταματήσει τη μπάλα, έκαναν του Πειραιώτες να βρουν σκορ σε καταστάσεις δευτερογενούς αιφνιδιασμού. 

Η έκπληξη του Κάναν

Περιμέναμε με ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την αντίδραση του Κάναν, μετά το «κόψιμο» του από το ελληνικό ρόστερ. Ο Αμερικανός, στο Game 1 ήταν απόλαυση. Εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αδυναμία των παικτών του Ιτούδη να τον μαρκάρουν, ενώ είχε και έξυπνες off ball κινήσεις που απέφεραν σκορ.

Ειδικά στο μαρκάρισμα των Γκούντουριτς-Ντόρσεϊ, ο Αμερικανός έκανε… πάρτι, αφού και οι δύο σαφώς και δεν μπορούσαν να τον μαρκάρουν.

Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί μια συγκεκριμένη φάση στο πρώτο ημίχρονο που βλέπετε παρακάτω. Σε κατάσταση transition, ο Βεζένκοφ βγαίνει ουσιαστικά μόνος του, αλλά ο Κάναν τραβάει χειρόφρενο και εκτελεί από το τρίποντο μπροστά στον Καλάθη. Αυτό δείχνει και την αυτοπεποίθηση που ένιωσε ο Αμερικανός.

«Μαγνήτης» Φαλ

Φυσικά ο Φαλ τον Τζεκίρι δεν τον είδε ποτέ μπροστά του. Αν και ο Ιτούδης στις πρώτες φάσεις επέλεξε να μαρκάρει χωρίς βοήθειες τον Γάλλο ψηλό του Ολυμπιακού, στις επόμενες φάσεις, έστελνε και δεύτερο παίχτη πάνω του, κυρίως πριν υποδεχτεί τη μπάλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαχναν ωραία τριγωνάκια, τοποθετώντας τον Φαλ -και- στο κέντρο της ρακέτας, με τη μπάλα να βρίσκεται στην κορυφή του τριπόντου. Στην γωνία, υπήρχαν παίκτες που σουτάρουν αποτελεσματικά, και το spacing του Ολυμπιακού, έδωσε για ακόμη μια φορά ρέστα.

Τρανταχτές απουσίες Ουίλμπεκιν-Μπούκερ

Η Φενέρ με με τους Ουίλμπεκιν και Μπούκερ προσθέτει άλλη δυναμική, αλλά ο Φαλ θα είναι κομβικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, καθώς δεν υπάρχει παίκτης να τον μαρκάρει. Δεδομένο πως ο Ιτούδης θα φέρει και δεύτερο παίκτη πάνω του και μετά οι off ball κινήσεις των «ερυθρόλευκων» θα πιάσουν δουλειά.

Η συνταγή ήταν άκρως επιτυχημένη στο Game 1 και με μικρές παραλλαγές, λόγω και των προσθηκών της Φενέρ, θα φέρουν και τη νίκη στο Game 2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ