fbpx

Παναθηναϊκός: Στα «σκαριά» η επιστροφή Παπαπέτρου!

Παναθηναϊκός: Στα «σκαριά» η επιστροφή Παπαπέτρου!

Ένας από τους βασικούς λόγους που απέτυχε το φετινό πείραμα του Παναθηναϊκού, ήταν η πλήρης ανισορροπία ανάμεσα σε Έλληνας και ξένους παίκτες. Με τη φυγή Παπαπέτρου το καλοκαίρι για την Παρτίζαν, ο ελληνικός κορμός δέχτηκε ένα ισχυρό «χτύπημα».

Ο «Παπ» είναι διεθνής παίκτης εγνωσμένης αξίας, με τον Παναθηναϊκό να έχει μοναδικό αθλητή αντίστοιχου βεληνεκούς τον Παπαγιάννη. Αυτό το γεγονός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για την απόφαση των «πράσινων» να πορευτούν με οκτώ ξένους …συν έναν (Άντριους) στα «πιτς».

Η διοίκηση των «πράσινων» γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να γίνει restart με προπονητή πρώτης γραμμής, αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, έχουν τις κεραίες τους στραμμένες στο Βελιγράδι, έχοντας ήδη ρίξει δίχτυα προς την κατεύθυνση του Ιωάννη Παπαπέτρου, που πρόσφατα άλλαξε ατζέντη.

Ο διεθνής παίκτης τη φετινή σεζόν δεν είναι τόσο σταθερός όσο περίμεναν στην Παρτίζαν και δείχνει μέχρι στιγμής να μην έχει προσαρμοστεί πλήρως -όχι τόσο στην ομάδα- στο γενικότερο κλίμα του Βελιγραδίου.

Στον Παναθηναϊκό ωστόσο γνωρίζει άριστα το περιβάλλον, υπάρχει αμφίδρομη εμπιστοσύνη και αυτή τη στιγμή, αν βάλουμε όλα αυτά μαζί στη ζυγαριά, η κατάσταση έχει ως εξής: σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από Βελιγράδι και Αθήνα, οι πιθανότητες επιστροφής του Παπαπέτρου στο ΟΑΚΑ είναι στο 75-80%.

Εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση, οι «πράσινοι» θα έχει κατακτήσει… διπλή νίκη, προσθέτοντας ακόμη έναν Έλληνα πρώτης γραμμής στο ρόστερ.

Φυσικά, το «τριφύλλι» θέλει διακαώς να κρατήσει και τον Γιώργο Παπαγιάννη στο ρόστερ, αλλά αν πάρουμε το χειρότερο σενάριο που είναι η αποχώρηση για το ΝΒΑ ή για άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας, οι «πράσινοι» έχουν πάρει τα μέτρα τους, αφού φαίνεται πως έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Ο 25χρονος ψηλός θα πάρει το δρόμο για το ΟΑΚΑ ανεξάρτητα από την κατάληξη της υπόθεσης Παπαγιάννη. Όμως, ο μεγάλος στόχος είναι η παραμονή Παπαγιάννη, η απόκτηση Παπαπέτρου και Κ. Αντετοκούνμπο για έναν πολύ ισχυρό ελληνικό κορμό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ