fbpx

Λιοτόπουλος για NCAA

Λιοτόπουλος για NCAA

O πολυτάλαντος γκαρντ της ΔΕΚΑ κλείνει τα αυτιά του στις ελληνικές «σειρήνες» και θέλει να παίξει σε Αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ, πράγμα που απέδειξε και με την χθεσινή του εμφάνιση στον τελικό του φάιναλ-8 της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Λευτέρης Λιοτόπουλος με 27 πόντους οδήγησε την ΔΕΚΑ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Έτσι, ήδη οι «σειρήνες» των καλύτερων ελληνικών ομάδων ηχούν στα αυτιά του. Ο ίδιος, όμως, έχει βάλει… κερί και πρώτη του επιλογή είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο κολεγιακό πρωτάθλημα!

Αυτό φυσικά θα συμβεί από την σεζόν 2024-25, όταν θα έχει συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας του. Ήδη αρκετά πανεπιστήμια του NCAA (όπως το Βιρτζίνια) τον έχουν προσεγγίσει και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να λάβει τις πρώτες επίσημες προσφορές υποτροφίας!

Το “όχι” στους “μεγάλους”

Την ίδια στιγμή οι τέσσερις ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, Προμηθέας) που είχαν πάρει μέρος στον περσινό «διαγωνισμό» για τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ, εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησης του 17χρονου γκαρντ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, καθώς ο Θεσσαλονικιός άσος έχει καταστήσει σαφές ότι το NCAA αποτελεί την προτεραιότητα του.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα περάσει και την επόμενη σεζόν στην ΔΕΚΑ και κατά την διάρκεια της θα αποφασίσει ποιο πανεπιστήμιο θα επιλέξει.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ