fbpx

Video-Analysis: Ο Ουόκαπ έχει μάτια και στην πλάτη, ο Μαντζούκας έδειξε την επόμενη ημέρα

Video-Analysis: Ο Ουόκαπ έχει μάτια και στην πλάτη, ο Μαντζούκας έδειξε την επόμενη ημέρα

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Ωστόσο και οι δύο ομάδες έχουν λόγους να χαρούν αλλά και να προβληματιστούν.

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία για ακόμη ένα παιχνίδι, αλλά αυτή τη φορά το έργο… παίχτηκε αλλιώς. Οι «πράσινοι» αν και λαβωμένοι πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, λόγω και του προβλήματος του Τόμας, έδειξαν εντελώς διαφορετική εικόνα.

Η ομάδα του Σερέλη φάνηκε ότι θέλει να σταματήσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού δύο βασικούς άξονες:

  • Το μεγάλο passing game στην περιφέρεια
  • Τη δημιουργία του Φαλ από το χαμηλό post

Παρόλα αυτά, ο Τόμας Ουόκαπ ήταν καθηλωτικός, ειδικά στο β’ ημίχρονο, μετρώντας συνολικά 13 ασίστ. Ναι, οι «πράσινοι» κατάφεραν και κράτησαν τον Φαλ, αλλά σίγουρα δεν είχαν υπολογίσει τον Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας (21 πόντοι).

Ο Μπαρτζώκας κατάφερε να «χτυπήσει» με τον Μπλακ, χρήζοντας τον πρωταγωνιστή, στοχεύοντας κυρίως σε δύο καταστάσεις:

  • Επιθετικό transition
  • Μακρινά Pnrs

Γενικότερα με τον Μπλακ στην πεντάδα, ο Ολυμπιακός συνήθιζε να παίζει τα pnrs αρκετά ψηλά, ώστε να δώσει χώρο και χρόνο στον Μπλακ να επιτεθεί μέσω του dive, εκμεταλλευόμενος την κάλυψη του Παπαγιάννη στον περιφερειακό ή τα αργά πόδια του Γκουντάιτις.

YouTube video

Ο Παναθηναϊκός δεν φάνηκε να έχει αντίδοτο στον Μπλακ και γενικότερα η άμυνα του προβλημάτισε για ακόμη μια φορά. Παρόλη την ήττα, οι «πράσινοι» έχουν πράγματα να κρατήσουν. Δύο απ’ αυτά, είναι οι εμφανίσεις των Μαντζούκα και Μπέικον.

Ο Μαντζούκας έδειξε ότι αξίζει και με το παραπάνω να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Έλληνας φόργουορντ αν και μετά το πρώτο «τρακάρισμα», στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου απελευθερώθηκε και έδειξε τι μπορεί να προσφέρει.

Μάλιστα, υπάρχει μια φάση, στην οποία υπάρχουν δύο κρατούμενα που πρέπει να κρατήσουμε. Όπως θα δείτε παρακάτω, ο Μαντζούκας δύο φορές πήρε το σουτ -που έπρεπε να το πάρει-, έχοντας δίπλα του τον Γκριγκόνις. Ο νεαρός δεν του πάσαρε, εκτέλεσε και ευστόχησε. Ο Γκριγκόνις και στις δύο φάσεις πανηγύρισε το καλάθι του νεαρού, δείχνοντας τη στήριξη του στην επιλογή που πήρε ο συμπαίκτης του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του νεαρού και φυσικά αυτό δείχνει ότι είναι έργο Σερέλη.

Το δεύτερο στοιχείο που αξίζει ο Παναθηναϊκός να κρατήσει, είναι η εμφάνιση του Μπέικον.

Ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε άριστα αυτό που μπορεί να κάνει. Την ικανότητα του στο 1v1. Ο coach Σερέλης θέλησε να εκμεταλλευτεί αυτή την αρετή του παίκτη του, χωρίς να γίνεται κατάχρηση των επιθέσεων. Αυτό που προσπάθησε να κάνει είναι:

  • Να επιτεθεί με τον Μπέικον, τραβώντας παραπάνω από έναν παίκτη πάνω του, με τον Αμερικανό να πασάρει στις γωνίες για ελεύθερο σουτ
  • Να «χτυπήσει» τα miss match στις αλλαγές του Ολυμπιακού.

Σε ένα μεγάλο μέρος τα κατάφερε και τα δύο, αλλά αυτό που έλειψε από τους «πράσινους» ήταν η συνέπεια και ο πλουραλισμός.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ