fbpx

Video-Analysis: Ο Ολυμπιακός άφησε την Παρτίζαν να κάνει το παιχνίδι της (vid)

Video-Analysis: Ο Ολυμπιακός άφησε την Παρτίζαν να κάνει το παιχνίδι της (vid)

O Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλύει το… αναίμακτο αρνητικό αποτέλεσμα των «ερυθρόλευκων» στη Σερβία.

Για καμία ήττα δεν μπορούμε να αναφέρουμε το «δεν πειράζει». Όλα πειράζουν και πρέπει να πειράζουν, αλλά στη προκειμένη περίπτωση, ο Ολυμπιακός έκανε μια «αναίμακτη» ήττα, από την άποψη πως ακόμα βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της κατάταξης.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε καμία περίπτωση δεν έπιασαν τα στάνταρ τους. Λίγο η απουσία του Μπαρτζώκα, λίγο η γενικότερη κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, δεν ήθελε και πολύ. Ειδικά με έναν αντίπαλο όπως η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε μια τέτοια έδρα όπως η Stark Arena.

Η 4η καλύτερη επίθεση και η αμυντική αδυναμία που ήταν το «κλειδί»

Η Παρτίζαν είναι η 4η καλύτερη επίθεση στην EuroLeague, έχοντας συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι της. Μέσω των πολλών drive προσπαθεί να βρει την κατάλληλη λύση από την περιφέρεια, καθώς το «σκιάχτρο» Φαλ, δύσκολα μπορείς να το ξεφορτωθείς.

Αυτό που δεν έπρεπε να επιτρέψει ο Ολυμπιακός στην Παρτίζαν, το επέτρεψε. Δηλαδή, να βρει ρυθμό. Οι Πειραιώτες είχαν μια γενικότερη κακή νοοτροπία στην άμυνα ή για να ακριβολογούμε, ήταν τουλάχιστον 1-2 δευτερόλεπτα πιο αργοί στις αντιδράσεις τους.

Η Παρτίζαν κατάφερε να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό σε δύο βασικούς τομείς.

  • Close Out
  • Ελεύθερα σουτ

Το σουτ θα πουν πολλοί είναι και θέμα τύχης. Φυσικά, όποια ομάδα είναι σε καλύτερη μέρα, κερδίζει. Όμως, η Παρτίζαν κατάφερε να κάνει άνω-κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού και πολλές φορές οι παίκτες της να σουτάρουν εντελώς μόνοι τους.

via GIPHY

Παρόλα αυτά, αυτό που κάνουν πολύ καλά οι Σέρβοι είναι χτυπούν στα close out, έχοντας τον Νάναλι σε κάτι παραπάνω από καλή ημέρα. Το μαρκάρισμα Νάναλι-Παπανικολάου το είχε στοχεύσει ο Ομπράντοβιτς. Ο Έλληνας περιφερειακός αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στις close out καταστάσεις. Φυσικά ο Νάναλι ο εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό, δημιουργώντας είτε σκορ, είτε περεταίρω ανισορροπίες στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

via GIPHY

Το τρίτο κομμάτι που ο Ολυμπιακός δεν είχε κατεύθυνση ήταν η άμυνα στα Pick And Rolls. Ο Ζέλικο έδινε τις πρωτοβουλίες όπως συνηθίζει στους Νάναλι και Πάντερ, με τον Ολυμπιακό σε πολλές περιπτώσεις να μην έχει σαφέστατο προσανατολισμό.

via GIPHY

Το πρόβλημα με τα pnrs της Παρτίζαν ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που θα φανταζόταν κανείς. Γενικότερα οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν τα πάντα και το κακό στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως σχεδόν σε κάθε ελεύθερο σουτ, υπήρχε πάντα 1-2 παίκτες ακόμη ξεμαρκάριστοι με την κοντινότερη βοήθεια να είναι αρκετά μακριά.

via GIPHY

Ο Ολυμπιακός έκανε μια ήττα «αναίμακτη», αλλά θα πρέπει να δουλέψει συγκεκριμένες αδυναμίες που τον κάνουν τρωτό με αντιπάλους που διαβάζουν τόσο καλά το παιχνίδι, όσο η Παρτίζαν.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ