fbpx

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 74-88: «Σφράγισε» το εισιτήριο με Μίροτιτς (vid)

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 74-88: «Σφράγισε» το εισιτήριο με Μίροτιτς (vid)

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τις απουσίες και την Μπαρτσελόνα του εκπληκτικού Μίροτιτς (26π.). Ο Παπαγιάννης ήταν ο κορυφαίος των «πρασίνων» με 19 πόντους και 2/3 τρίποντα. Με τη νίκη αυτή οι Καταλανοί εξασφάλισαν την παρουσία τους στα πλέι οφς. 

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι «χτίζοντας» γρήγορα διαφορά επτά πόντων (9-2 και 12-5). Τα δύο τρίποντα του Αμπρίνες κρατούσαν την Μπαρτσελόνα κοντά στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά μετά το τάιμ άουτ οι γηπεδούχοι έγιναν ακόμα πιο πιεστικοί στην άμυνά τους, κάτι το οποίο τους βοήθησε και επιθετικά. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (20-10), ενώ το τρίποντο του Παπαγιάννη έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στους «πράσινους». Ο Βέσελι ήταν ο παίκτης που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι των Καταλανών, όμως χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ και ο Γασικεβίτσιους αναγκάστηκε να τον αποσύρει.  

Οι χαμένες βολές «πλήγωσαν» τον Παναθηναϊκό και έδωσαν την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα όχι μόνο να μειώσει, αλλά και να περάσει μπροστά στο σκορ με 25-26. Το επί μέρους σκορ έφτασε στο 2-10 υπέρ των Καταλανών και η διαφορά ανέβηκε στους επτά πόντους (27-34). Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του σερί 6-0 πλησιάζοντας στον πόντο, όμως δύο τρίποντα του Τομπέι απομάκρυναν και πάλι τους φιλοξενούμενους (33-40). Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έδιναν στους παίκτες της Μπαρτσελόνα δεύτερες επιθέσεις, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν για να πάνε στα αποδυτήρια με το +7 (36-43).

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε βελτιωμένος επιθετικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά όχι αμυντικά. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πάντα τρόπο για να σπάσουν την πίεση των «πρασίνων» και να φτάσουν στο καλάθι. Κάποια αβίαστα λάθη και οι πολλές χαμένες βολές (12/21) δεν επέτρεψαν στο σύνολο του Χρήστου Σερέλη να πλησιάσει περισσότερο από το -5 (60-65).

Ο Μίροτιτς ήταν ο λόγος που η Μπαρτσελόνα συνέχισε να κρατά σταθερά το προβάδισμα. Ο άσος της καταλανικής ομάδας έβρισκε στόχο τόσο από κοντινή απόσταση όσο και από μακρινή, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να τον σταματήσουν.  Τομπέι και Χίγκινς πέτυχαν καθοριστικά τρίποντα και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 13 (73-86), βάζοντας τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για την ανατροπή (74-88).

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 36-43, 60-68, 74-88

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Χρήστος Σερέλης): Π. Καλαϊτζάκης, Γουόλτερς, Λι 6 (1), Παπαγιάννης 19 (2), Μποχωρίδης 5 (1), Γουίλιαμς 9 (1), Αγραβάνης 2, Τόμας 11 (2), Γκριγκόνις 13 (1), Μαντζούκας 5, Γκουντάιτις 4.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ντα Σίλβα, Σανλί, Βέσελι 7, Κάλινιτς 6, Σατοράνσκι 8, Λαπροβίτολα 2, Αμπρίνες 8 (2), Χίγκινς 9 (1), Τόμπι 16 (4), Γιοκουμπάιτις 6 (1), Μίροτιτς 26 (4).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ