fbpx

Ντέτμαν για βουλευτής! (vid)

Ντέτμαν για βουλευτής! (vid)

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Φινλανδίας είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο με στόχο να επαναφέρει το μπάσκετ στην καθημερινότητα των παιδιών.

Είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του φινλανδικού μπάσκετ και είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο Χέντρικ Ντέτμαν θέλει πλέον να αξιοποιήσει την αναγνωρισιμότητα του για έναν ιερό σκοπό: Να επαναφέρει το μπάσκετ και γενικότερα τα ομαδικά αθλήματα στην καθημερινή ρουτίνα των μαθητών της χώρας του. Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής Φινλανδίας (αλλά και της Γερμανίας με την οποία πέτυχε την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του με το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του 2002) έχει θέσει υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν την Δευτέρα 2 Απριλίου.

Η υποψηφιότητα του δεν είναι με το κυβερνόν κόμμα της (διάσημης) πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν, αλλά με το Σουηδόφωνο (SFP) της αντιπολίτευσης. Σε αντίθεση με ότι ισχύει στην χώρα μας, δεν δεσμεύεται από το συγκεκριμένο κόμμα και ο λόγος που «κατεβαίνει» στις εκλογές είναι το γεγονός πως η νεολαία της Φινλανδίας έχει σταματήσει τον ομαδικό αθλητισμό στα σχολεία, αλλά ακόμα και εκτός του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, καθώς οι γονείς δεν πηγαίνουν τα παιδιά σε ιδιωτικές δομές, λόγω έλλειψης χρόνου και ακριβών συνδρομών!

Ο Ντέτμαν έχει τονίσει την ανάγκη αλλαγής κατεύθυνσης και μάλιστα είναι ιδιαίτερα ενεργός τόσο με τακτική παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές, όσο και με άρθρα που δημοσιεύει σε ιστοσελίδες και εφημερίδες. Η τελευταία του εμπλοκή στην δημόσια ζωή της Φινλανδίας ήταν το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας. Εν τέλει ενώ είχε βρεθεί στους τέσσερις φιναλίστ, αποφάσισε να αποσυρθεί.

Τώρα είναι δεδομένο πως θα πάει μέχρι τέλους και μάλιστα τα προγνωστικά αναφέρουν πως έχει αρκετές πιθανότητες να εκλεγεί.

Ο Ντέτμαν υπήρξε ανέκαθεν υπέρμαχος της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα του, όπως φαίνεται και από αυτό το μήνυμα που είχε δημοσιεύσει τον Μάιο του 2021.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ