fbpx

Παναθηναϊκός: Πρώτος στόχος ο Λάκοβιτς, back-up o Ποτσέκο!

Παναθηναϊκός: Πρώτος στόχος ο Λάκοβιτς, back-up o Ποτσέκο!

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει ήδη τον διάδοχο του Ντέγιαν Ράντονιτς, με τον Γιάκα Λάκοβιτς να είναι ο εκλεκτός της διοίκησης. Πολύ δύσκολη περίπτωση του Σλοβένου και ποιο το μεγάλο «αγκάθι» της υπόθεσης.

Το «Τριφύλλι» κατάφερε να απαλλαχθεί από τον Ντέγιαν Ράντονιτς, αφού όπως ενημερωθήκατε, οι «πράσινοι» συμφώνησαν με την πλευρά του Μαυροβούνιου να του καταβληθεί ολόκληρο το φετινό συμβόλαιο και το 50% για την επόμενη χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός έχει βγει στην αγορά για τον νέο του προπονητή και σύμφωνα με ρεποτάζ του ApexSports.gr από την Ιβηρική χερσόνησο, ο Γιάκα Λάκοβιτς είναι ο βασικός υποψήφιος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» έχουν καταλήξει σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο η υπόθεση του μόνο απλή δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο Σλοβένος τεχνικός βρίσκεται στη Γκραν Κανάρια, με την οποία κάνει μια πολύ καλή πορεία στο ισπανικό πρωτάθλημα όντας στην έβδομη θέση, ενώ πορεία πρωταθλητισμού κάνει στο EuroCup, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου. Στην ισπανική ομάδα έχει την πλήρη αποδοχή, ενώ υπάρχει κλειστό συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να συνεργαστεί με τον Λάκοβιτς, προσφέροντας του συμβόλαιο 6 μηνών με οψιόν επέκτασης για ακόμη έναν χρόνο.

Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολη επιλογή για τον Λάκοβιτς να αφήσει τα «σίγουρα» της Γκραν Κανάρια και να έρθει να αναλάβει τον Παναθηναϊκό και τις παθογένειες του για τους επόμενους έξι μήνες, χωρίς εγγυήσεις για τη σεζόν 2023-24.

Δεύτερη επιλογή ο Ποτσέκο

Σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η επιλογή Λάκοβιτς, τότε ο Παναθηναϊκός έχει κυκλώσει το όνομα του Ποτσέκο. Αξίζει να τονιστεί πως με τον Ιταλό τεχνικό δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική συμφωνία.

Σύμμαχος του Παναθηναϊκού είναι και η ιταλική ομοσπονδία, η οποία δεν απαγόρευσε στον Ποτσέκο να εργαστεί ταυτόχρονα με την Εθνική και σε σύλλογο της EuroLeague.

Πάντως, αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιθυμία του Ποτσέκο μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ήταν να ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις του με τα «παράθυρα» και μετά να εξέταζε οποιοδήποτε ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ