fbpx

Αποκάλυψη-Παναθηναϊκός: Έτσι φέρνει τον Λάσο στο ΟΑΚΑ

Αποκάλυψη-Παναθηναϊκός: Έτσι φέρνει τον Λάσο στο ΟΑΚΑ

Το ρεπορτάζ των προηγούμενων εβδομάδων δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας: “Ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός απομακρύνει τον Ντέγιαν Ράντονιτς από την τεχνική ηγεσία, αυτή τη στιγμή ο Πάμπλο Λάσο αρνείται να κάνει έστω μια προκαταρκτική συζήτηση με τους πράσινους”.

Αυτό ήταν το κλίμα που μεταφερόταν όλο αυτό το διάστημα από την ιβηρική χερσόνησο, το οποίο αναμφίβολα σκόρπισε απογοήτευση στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού. Επειδή ωστόσο πολλές φορές η ουσία κρύβεται στα… ψιλά γράμματα, καλό είναι να ρίξουμε άλλη μια ματιά στο παραπάνω μήνυμα, εστιάζοντας στη φράση-κλειδί: “αυτή τη στιγμή”.

Καλά πληροφορημένες πηγές του www.apexsports.gr από την Ισπανία αναφέρουν με βεβαιότητα πως ο “εξάστερος” βρίσκεται εντός της λίστας των ομάδων που έχει παραδώσει ο 56χρονος τεχνικός στον ατζέντη του, Χοσέ Ορτίθ. Ήταν μεν κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο να αναλάβει το “τιμόνι” της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν, ισχύει όμως ακριβώς το αντίθετο όταν μιλάμε για μια πιθανή συνεργασία που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. 

Το ρεπορτάζ έρχεται και δένει με την νοοτροπία του Λάσο. Ουδέποτε ήταν ένας προπονητής με λογική “τζογαδόρου”. Του αρέσει να αναλαμβάνει ένα “πρότζεκτ” με προοπτική, θέτοντας μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, τους οποίους επιδιώκει να εκπληρώσει με τον δικό του τρόπο. Έχοντας δηλαδή ως σημείο αναφοράς δύο στοιχεία: υπομονή και μεθοδικότητα.

Ο τρόπος για να τον φέρει το καλοκαίρι

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως, εφόσον οι “πράσινοι” αποφασίσουν να του χτυπήσουν την πόρτα ενόψει της νέας σεζόν, θα έχουν όχι απλώς αρκετό, αλλά πάνω απ’ όλα ισχυρό ανταγωνισμό. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς άλλωστε από τη στιγμή που μιλάμε για έναν καταξιωμένο τεχνικό πρώτης κλάσης, του οποίου το βιογραφικό κοσμούν δύο Ευρωλίγκες κι έξι ισπανικά πρωταθλήματα. 

Ο Παναθηναϊκός μπορεί ωστόσο να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές του εφόσον του προσφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Κλειστό τριετές συμβόλαιο… από μπετό (χωρίς το παραμικρό “παραθυράκι” πρόωρης αποδέσμευσης, δηλαδή), αντίστοιχης φύσεως κι ισχύος με εκείνο που είχε υπογράψει με τον Τσάβι Πασκουάλ.

2. Ένα αξιοσέβαστο (αλλά όχι απαραιτήτως εξωφρενικά υψηλό) μπάτζετ, αντάξιο του ονόματος τόσο της ομάδας, όσο και του ίδιου του Λάσο. Γνωρίζουμε καλά από τη θητεία του στη Ρεάλ πως ο Ισπανός αγαπά να χτίζει “λιθαράκι-λιθαράκι” τις ομάδες του και για να κάνει αυτό δεν χρειάζεται απαραιτήτως μια “θάλασσα” από χρήματα, λογική που παραπέμπει στην παλαιά κραταιά ΤΣΣΚΑ. 

3. Πολυμελές επιτελείο, τόσο για τα αμιγώς μπασκετικά (βοηθοί, σκάουτς, κλπ), όσο και για την οργάνωση του τμήματος συνολικά, με την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που θα το στελεχώσουν να είναι της επιλογής του ή (στην χειρότερη περίπτωση) της απόλυτης εμπιστοσύνης του. 

Οι πηγές μας από την Ισπανία υποστηρίζουν πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει σημειωθεί επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αυτό βεβαίως είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, αρκεί βεβαίως ο Παναθηναϊκός να είναι διατεθειμένος να καλύψει τις βασικές απαιτήσεις του Λάσο, για τις οποίες, εκείνοι που τον γνωρίζουν καλά, λένε με βεβαιότητα πως δεν υπάρχει τρόπος να τεθούν υπό αίρεση. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ