fbpx

Αποκλειστικό: Ο Σαμοντούροβ απέναντι στους κορυφαίους εφήβους του πλανήτη

Αποκλειστικό: Ο Σαμοντούροβ απέναντι στους κορυφαίους εφήβους του πλανήτη

Το “παιδί-θαύμα” του Παναθηναϊκού έλαβε πρόσκληση για να συμμετάσχει στο NBA Global Camp.

Πρόσκληση για να συμμετάσχει στο “ΝΒΑ Global Camp” έλαβε το “παιδί-θαύμα” του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ. Το καμπ, που μέχρι το 2020 ονομαζόταν “Basketball Without Borders”,  θα διεξαχθεί στο περιθώριο του φετινού All Star Game του ΝΒΑ, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις 17-19 του Φλεβάρη στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Συνέντευξη Στεφανίδη στο ApexSports.gr – Μέρος Β: «Βλέπω διαφορά στα άλματά μου σε ταχύτητα, δύναμη και αυτοπεποίθηση»

Η παρουσία του ονόματος του 17χρονου φόργουορντ στη λίστα συμμετεχόντων αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση του τεράστιου ταλέντου του και της προοπτικής που έχει για να εξελιχθεί σε παίκτη κορυφαίας κλάσης, αφού “παρών” στο ραντεβού στις ΗΠΑ θα φωνάξουν οι κορυφαίοι έφηβοι του πλανήτη. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν τα elite prospects των επίσημων Ακαδημιών του ΝΒΑ (Αυστραλία, Κίνα, Λατινική Αμερική, Ινδία, Αφρική) και η αφρόκρεμα των Under-18 παγκοσμίως. 

Τι απομένει για να ανακοινωθεί επισήμως η συμμετοχή του Σαμοντούροβ στο καμπ; Να ανάψει και τυπικά το “πράσινο φως” η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και παράλληλα να διευθετηθούν τα γραφειοκρατικά, με σημαντικότερο την ασφάλιση του παίκτη. Οι “πράσινοι” είναι εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες αυτές, αφού ανάλογη πρόσκληση είχαν δεχτεί και τη σεζόν 2015-16, για τον Γιώργο Παπαγιάννη. Τότε ωστόσο είχαν υποχρεωθεί να απαντήσουν αρνητικά στην πρόσκληση του ΝΒΑ, αφού ο ύψους 2,20μ. σέντερ ήταν ήδη ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας. 

Το συγκεκριμένο καμπ αποτελεί σταθερό πόλο έλξης για τους διοικητικούς παράγοντες και τους σκάουτς των ομάδων του ΝΒΑ, αλλά και της Ευρωλίγκας, αφού τους προσφέρει την ευκαιρία να αξιολογήσουν τους εκκολαπτόμενους σταρ κάτω από τις πιο δύσκολες κι ανταγωνιστικές συνθήκες. Ενδεικτικά, το 2020 είχε λάμψει το άστρο του Καναδού Μπένεντικτ Ματουρίν, που επιλέχθηκε στο νο6 του τελευταίου ντραφτ από τους Πέισερς κι αυτή τη στιγμή είναι ο επικρατέστερος (μαζί με τον Πάολο Μπανκέρο των Μάτζικ) για να κατακτήσει τον τίτλο του “ρούκι της χρονιάς”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ