fbpx

Κάλλιο αργά…

Κάλλιο αργά…

Ο Παναθηναϊκός είχε παίκτες, αλλά χρειαζόταν χρόνο και γίνεται ομάδα με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να εξελίσσεται σε ηγέτη του.

Στην εποχή των social media και στην χώρα της υπερβολής, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Υπό ένα πιο ψύχραιμο… μπασκετικό πρίσμα, οι «πράσινοι» απλά χρειάζονταν χρόνο για να γίνουν ομάδα και οι δύο νίκες της προηγούμενης εβδομάδας τους
εξασφάλισαν αυτό ακριβώς, συν την ηρεμία που χρειάζονταν εντός και πέριξ του συλλόγου. Το διπλό μέσα στο Κάουνας πιστοποίησε την ανοδική τους τροχιά, αλλά και το γεγονός πως, έστω και πολύ αργά στην καριέρα του, ο Ντέρικ Ουίλιαμς εξελίσσεται σε ηγέτη.

Από την στιγμή που έφυγε από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο Αμερικανός φόργουορντ υπήρξε αρχικά συμπληρωματικό μέλος ομάδων του ΝΒΑ, ενώ στην Ευρώπη ήταν ένα σημαντικό στέλεχος της αρχικής πεντάδας. Στο «τριφύλλι» έχει γίνει ο «go to guy», αυτός που όταν σηκώνεται για το σουτ την κρίσιμη στιγμή, προσφέρει «ασφάλεια» στους συμπαίκτες του, αλλά και στο κοινό του μπάσκετ.

Το έχει δείξει πολλές φορές στο ΟΑΚΑ με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή του παρουσία απέναντι στην Βίρτους, σε ένα ματς που ίσως να αποτελέσει το turning point της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Πολλές φορές, η επιτυχία είτε ενός αγώνα, είτε ακόμα μιας ολόκληρης χρονιάς ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί. Για μερικά σουτ, έχασε τρία εντός έδρας παιχνίδια από την Ρεάλ, την Μονακό και την Παρτιζάν, για μερικά σουτ, κέρδισε αυτό απέναντι στους Ιταλούς και άλλαξε την ψυχολογία του. Κάτι εξόχως σημαντικό, γιατί καλούς παίκτες εξ’ αρχής διέθετε και στην πορεία προσέθεσε κι άλλους. Τώρα με το σερί των τριών νικών, ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχει την ευκαιρία να μετατρέψει τις πολλές εξαιρετικές μονάδες που διαθέτει, σε ένα δυνατό σύνολο. Προσοχή, όχι για να πάρει την Ευρωλίγκα, αλλά για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν για πρόκριση στην οκτάδα.

Η εμφάνιση του πρώτου δεκαλέπτου με το μηδενικό παθητικό και το εξαιρετικό «shot selection» πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για την συνέχεια.

Για πρώτη φορά από την εποχή του Νικ Καλάθη, οι «πράσινοι» έχουν έναν αξιόπιστο πλέι-μέικερ στο πρόσωπο του Νέιτ Ουόλτερς, ο οποίος παράλληλα αναδεικνύει και την χρησιμότητα του αναπληρωματικού του Πάρις Λι. Μπείκον, Πονίτκα και Γκουντάιτις κάνουν την δουλειά τους και ο
Παναγιώτης Καλαιτζής έχει βρει τον ρόλο του «D» με την σκληρή του άμυνα και μένει να αποκτήσει το τρίποντο για να γίνει «3nD». Ο αδελφός του Γιώργος στην Λιθουανία αν και πάλι έκανε δύο γρήγορα φάουλ, στην συνέχεια «συγκρατήθηκε» και κέρδισε σημαντικό χρόνο συμμετοχής κι αυτός με την άμυνα του.

Ο Παπαγιάννης αποτελεί σταθερή αξία και μακάρι κάποιος να τον πείσει να δυναμώσει, ώστε, όχι να γίνει post up παίκτης αλλά, τουλάχιστον να εκμεταλλεύεται τα mis match μέσα στην ρακέτα. Με αυτούς συν τον D-Will σε ρόλο ηγέτη (όπως έδειξε για πρώτη φορά και μακριά από το ΟΑΚΑ στο Κάουνας), ο Ράντονιτς έχει ένα καλό rotation εννέα παικτών, που μπορεί να εξελιχθεί σε μια στιβαρή ομάδα.

Αρκεί να μάθουν όλοι να δίνουν γρήγορα πάσα, όπως έπραξε ο Ουίλιαμς στο τέλος του αγώνα με την ασίστ του στον Πονίτκα και όχι όπως ο Πολωνός στην τρίτη περίοδο που τρίπλαρε μέχρι να προλάβει να γυρίσει ο Χέις, μέχρι να δεήσει να πασάρει στον Ουίλιαμς.

Μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια…

Πλέον είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να διαχειριστεί σωστά το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Δευτέρας, όποιο κι αν είναι αυτό, ώστε να διευρύνει το σερί του απέναντι στην Αρμάνι και να βυθίσει τους Ιταλούς ακόμα πιο χαμηλά στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ