fbpx

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ενίσχυση με Μήτρου-Λονγκ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ενίσχυση με Μήτρου-Λονγκ!

Ο ομογενής γκαρντ της Αρμάνι έδωσε τα χέρια με το Νίκο Ζήση και θα πάρει κι επισήμως θέση στη λίστα του Δ. Ιτούδη με τη λήξη του Ευρωμπάσκετ.

Του Γιώργου Συρίγου

Στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη θα τεθεί ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, με το που κλείσει για την Εθνική ομάδα το κεφάλαιο “Ευρωμπάσκετ 2022”. Το βάθος λύσεων στις θέσεις των γκαρντ αποτελεί την ίσως πιο ευδιάκριτη (μαζί με το σταθερό μακρινό σουτ) αδυναμία της “επίσημης αγαπημένης” και η νέα διοίκηση της ΕΟΚ έσπευσε, σε συνεργασία με τον προπονητή και το επιτελείο του, να το διευθετήσει άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Ο Ελληνοκαναδός, ο οποίος έκλεισε πριν από λίγες ημέρες τα 29 του χρόνια, επισφράγισε την εντυπωσιακή σεζόν που είχε με τη φανέλα της Μπρέσια, υπογράφοντας μέσα στο καλοκαίρι διετές συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο. Όταν θα φορέσει λοιπόν για πρώτη φορά τη γαλανόλευκη, θα έχει ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός και στην Ευρωλίγκα.

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή εδώ και καιρό, με την συμφωνία να επισφραγίζεται σήμερα το πρωί, λίγο πριν η αποστολή της Εθνικής αποχαιρετήσει το Μιλάνο με προορισμό το Βερολίνο. Ο Μήτρου-Λονγκ συναντήθηκε στο ξενοδοχείο με τον general manager της ομάδας, Νίκο Ζήση και δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ήταν άλλωστε εξ αρχής φανερό πως Ζήσης και Μήτρου-Λονγκ μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει εξαιρετική άποψη όχι μονάχα για τις ικανότητες του ομογενούς γκαρντ, αλλά κυρίως για τη συγκρότηση και την ωριμότητα του. Δεν είναι τυχαίο πως δύο χρόνια μετά την απόφαση του να αφήσει στην άκρη το “αμερικανικό όνειρο” (τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στη θυγατρική ομάδα των Ιντιάνα Πέισερς στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ) κέρδισε την εμπιστοσύνη ενός ιδιαίτερα απαιτητικού προπονητή (Ετόρε Μεσίνα), ο οποίος καθοδηγεί μία από τις ενδοξότερες ομάδες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ (Αρμάνι). 

Από την άλλη πλευρά, ο ΜήτρουΛονγκ ήθελε εξ αρχής να ενταχθεί στην οικογένεια της Εθνικής, τόσο λόγω της αγωνιστικής πρόκλησης, όσο και για συναισθηματικούς λόγους. Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, η μητέρα του, Γεωργία Μήτρου, η οποία δεν έμεινε στις… ευχές, περιμένοντας να δει τον κανακάρη της με το εθνόσημο στο στήθος. Πήρε την κατάσταση στα χέρια της κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ταξιδεύοντας στην Αθήνα με στόχο να ξεπεραστεί κάθε γραφειοκρατικής φύσεως εμπόδιο. Η εκ Σπάρτης ορμώμενη κυρία Μήτρου συγκέντρωσε μέσα σε λίγες εβδομάδες όλα τα απαραίτητα χαρτιά προκειμένου να αποκτήσει ο γιος της το ελληνικό διαβατήριο, παραδίδοντας στους ανθρώπους της ΕΟΚ ένα υπερπλήρη φάκελο. 

Το μόνο που απομένει έπειτα απ’ όλα αυτά είναι το τυπικό της κλήσης του ομογενούς γκαρντ στην Εθνική. Αυτό βεβαίως είναι ανέφικτο (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να συμβεί στα επόμενα παράθυρα, αφού η Αρμάνι Μιλάνο αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Από τη στιγμή ωστόσο που τα πάντα έχουν πλέον διευθετηθεί, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να κάνουμε όλοι λίγη υπομονή παραπάνω.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ